De MR

De Medezeggenschapsraad

Inspraak op het beleid
De MR is het orgaan waarmee inspraak van ouders en personeel op het beleid van de school is geregeld. De MR kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen over beleidszaken. De schooldirectie is verplicht om bij bepaalde aangelegenheden, zoals vakantieroosters en wijziging van het beleid, advies of instemming te vragen aan de MR.

De MR van De Wel bestaat de MR uit drie ouders en drie leerkrachten.

De Wel kent een enthousiaste achterban: ouders die intensief betrokken zijn bij hun school. Dat kenmerkt de Medezeggenschapsraad, maar ook de Activiteitencommissie (AOC).

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)
De Wel valt onder de stichting TrEf onderwijs, Christelijk Onderwijs Zuidwest Drenthe. Bij deze stichting horen 8 scholen. Voor meer informatie www.trefonderwijs.nl . Voor inspraak bij zaken op bestuurlijk niveau bestaat er een Gemeenschappelijke Medezeggenschaps-raad (GMR) met vertegenwoordigers van iedere school. Namens De Wel neemt Menno Schipper (vader van Anouk groep 8 en Daan groep 5) zitting in de GMR.

Samenstelling
De MR bestaat uit de volgende personen:

Ouders:

Arnoud Bouwknegt (vader van Hannah groep 6, Eva groep 4 en Sara groep 2)

Wouter Noort (vader van Lucas groep 8 en Anne groep 7)

Femke Prins (moeder van Bastiaan groep 8 en Carmen groep 5)

Leerkrachten:

Annerieke van der Staaij

Marieke Tuit-Koopman

Marijke Bennen

De zittingsperiode is minimaal vier jaar, voor zowel leerkrachten als ouders.

Onderwerpen
De MR vergadert 6 keer per jaar. De onderwerpen zijn divers. Er wordt o.a. gesproken over de onderwerpen: veiligheid van de kinderen rondom en in de school, het jaarverslag, vakantierooster, de leermethodes die toegepast worden enz. Ook staat geregeld de besluitvorming van diverse beleidsstukken op de agenda, zoals het schoolplan en de schoolgids.

Vergaderingen
De vergaderdata voor het seizoen 2019-2020 zijn:

11 september, 7 november, 22 januari, 27 februari, 15 april en 4 juni.

Vergaderingen van de MR zijn in principe openbaar. Wel willen we graag dat u zich vooraf aanmeldt op emailadres: a.vanderstaaij@trefonderwijs.nl .&

De ouderavond is dit jaar op woensdag 4 maart 2019.

Agenda, notulen en overige berichtgeving
In het komende jaar streven wij ernaar om onze achterban vooral via de website en het Schoolbelletje te informeren. De agenda en notulen zijn altijd opvraagbaar. Na een MR-vergadering zal er, indien er belangrijke informatie is, een nieuwsbericht in het Schoolbelletje worden geplaatst.

Vragen en nieuwe onderwerpen
Als u ouder/verzorger specifieke onderwerpen door de MR besproken wilt zien, dan vernemen we dat graag van u. U kunt mailen naar a.vanderstaaij@trefonderwijs.nl .

Koffieochtend groep 5

Koffieochtend groep 6

Ouderspreekavond

Ouderspreekavond deel 1.
Omgekeerde oudergesprekken, zonder kind.

Schoolfotograaf

Kinderpostzegels

Groep 8 start met de verkoop van de Kinderpostzegels

Ouderspreekavond

Ouderspreekavond deel 2.
Omgekeerde oudergesprekken, zonder kind.

Pleinfeest

Koffieochtend groep 7