Burgemeester Haitsmalaan 7

7948 AE, Nijeveen

0522 490461

cbsdewel@cbsdewel.nl

De Welnootjes

De Welnootjes

"De Welnootjes" is de naam van ons schoolkoor! Natuurlijk afgeleid van onze schoolnaam "De Wel". Met veel plezier zingen we wekelijks een half uur met alle jongens en meisjes uit de groepen 5 tot en met 8 die het leuk vinden om te zingen!

We zingen christelijke (opwekkings)liederen, liedjes van Kinderen voor Kinderen, popliedjes en andere liedjes die we op school leren (bijv. uit de bundel Eigenwijs). Het repertoire hangt ook af van de optredens waar we voor gevraagd worden.

We oefenen op dinsdag van 14.00 tot 14.30 uur. Dit schooljaar zijn er meerdere leerkrachten betrokken bij het schoolkoor. De repetities worden gedaan door juf Debora.

Wilt u ons boeken voor een optreden? Of heeft u andere vragen over het schoolkoor?

Mail naar d.vanlaar@trefonderwijs.nl

Seizoen 2019-2020:

Zaterdagavond 26 oktober: Knijpkatroute Nijeveen

Zondagavond 10 november: Zangdienst Nijeveen (gereformeerde kerk)

Zondagmiddag 22 december: Kerstmarkt bij de molen in Nijeveen

Seizoen 2018-2019:

Dinsdag 18 december 2018 werkten we mee aan een bijeenkomst van stichting de Zonnebloem in Steenwijk. We verzorgden twee optredens en zongen mooie kerstliederen. De gasten hebben erg genoten.

Zondag 30 december 2018 werkten we mee aan de Top2000 dienst die in Nijeveen werd georganiseerd. Samen met een echte band mochten we een aantal popliederen zingen. Dat was erg leuk om te doen!

Zondag 3 maart 2019 om 10.00 uur werkten we mee aan een kerkdienst in Kolderveen. Ons koor werd deze ochtend begeleid door gitarist Nathan en dat klonk heel mooi.

Zondag 28 april 2019 zongen we samen met het mannenkoor Steenwijk tijdens een zangdienst in de Grote Kerk in Steenwijk.

Vrijdag 7 juli sloten we het seizoen af met een miniconcert op school.

Seizoen 2017-2018:

We hebben gezongen tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek. We zongen de liedjes 'Gruwelijk eng' en 'Een beetje bang' van Kinderen voor kinderen.

5 december: We zongen op het schoolplein tijdens de intocht van Sinterklaas.

9 december: We zongen kerstlieden op de Kerstmarkt in Wanneperveen.

Vrijdag 9 maart deden we mee aan het paasconcert van het mannenkoor Steenwijk. Het was een heel mooi concert en we zongen goed! Foto's van dit optreden staan in het fotomapje van de Welnootjes.

Zaterdag 7 april deden we mee aan het Kinderkoren Festijn in de KCZB. Dit werd gehouden in de Ontmoetingskerk in Hasselt. We mochten een aantal liedjes laten horen en kregen een workshop van Marcel en Lydia Zimmer. De jury was heel enthousiast over ons optreden. Het was een geslaagde dag!

We hebben het seizoen afgesloten met een optreden in het Irenehuis in Meppel op zaterdag 30 mei. We mochten een aantal optredens verzorgen tijdens een gezellige multiculturele markt.

Seizoen 2016-2017:

Aan het begin van het schooljaar op zondag 11 september werkten we mee aan een zangdienst in Nijeveen. We zongen samen met het mannenkoor uit Steenwijk. Een mooie muzikale avond.

Op 12 november deden we mee aan het Kinderliedtiesfestival van RTV Drenthe en Huus van de Toal. We hadden een ontzettend leuke dag en het ging super goed! De opnames zijn op zaterdagavond 10 december om 19.30 uur te zien op RTV Drenthe.

Zondag 27 november neemt dominee Van Heiningen afscheid als predikant. Hij heeft ons schoolkoor gevraagd om mee te werken aan deze afscheidsdienst. De dienst begint om 11.00 uur in de gereformeerde kerk.

Zaterdagavond 17 december zongen we tijdens de Midwinternight Shopping in de Woldstraat in Meppel! Het was heel leuk en sfeervol om hieraan mee te werken.

Op Tweede Kerstdag werd er een Volkskerstzang georganiseerd bij Oosterhuis BV. Johan Rodenhuis en Ruth Pos hadden voor deze gelegenheid een projectkoor geformeerd en ook was er een gelegenheidskoor voor alle kinderen uit Nijeveen die graag willen zingen. Kinderen van de Welnootjes, maar ook de andere kinderen van school, mochten meedoen. Er deden ook veel kinderen van de onderbouw mee. Het was een groot succes. Het koor zong goed en er waren veel mensen om te luisteren en mee te zingen onder begeleiding van Euphonia.

Tijdens de Kerk- en Schooldienst in januari zongen we een liedje met het schoolkoor.

Op 19 maart werkten we mee aan de E-meeting in de gereformeerde kerk.

ll meerdere jaren werken we met Pasen mee aan de Paasjubel in de Oude Kerk in Meppel. Deze dienst wordt georganiseerd door Johan Rodenhuis en Ruth Posh. Ook nu heeft Ruth ons weer begeleid op het de piano en dat klinkt altijd erg mooi.

We hebben het koorjaar afgesloten met een mini-concert op school. We zongen Drentse kinderliedjes en een aantal liedjes van kinderen voor kinderen. Het was een vrolijke bijeenkomst. Leuk dat er zoveel ouders en andere belangstellenden waren om naar ons te luisteren.

Seizoen 2015-2016:

Zaterdagavond 12 september mochten we een aantal liederen zingen tijdens een concert van het mannenkoor Staphorst in de gereformeerde kerk in Nijeveen. Het was een hele bijzondere avond. De kinderen zongen prachtig en waren erg enthousiast toen het eindelijk zover was om samen te zingen met de 100 mannen uit Staphorst. De dirigent van het grote koor zorgde ervoor dat de kinderen uit volle borst meededen!

Zondag 24 januari werken we mee aan de jaarlijkse kerk en schooldienst. We begonnen de dienst met het zingen van het lied: Kom binnen, het feest gat beginnen!

De Welnootjes zongen 7 februari in de Hogewalkerk in Steenwijk. Noa, Kirsten en Alinda speelden mee op de dwarsfluit. Zij zaten vorig jaar in groep 8 en vonden het leuk om nog een keer mee te doen. De kinderen deden goed hun best met zingen. Het klonk prachtig.

Zondag 27 maart zongen we in de Oude Kerk in Meppel. Johan Rodenhuis en Ruth Pos organiseerden deze paasjubel. Wij mochten een aantal liederen zingen. Het mannenkoor Meppel en Euphonia uit Nijeveen traden ook op.

Vrijdag 1 juli sloten we het jaar af met een schoolconcert voor alle ouders. De kinderen hadden heerlijke hapjes gemaakt en zongen veel vrolijke en mooie liedjes. Ook mochten een aantal kinderen optreden met hun instrument.

Tijdens het schooljaar 2014-2015 hebben we regelmatig opgetreden:

Donderdagmiddag 2 oktober traden we op tijdens de ouderenmiddag.

Zaterdag 4 oktober deden we mee aan de herfstfair. En zondag 5 oktober zongen we een aantal liedjes tijdens de kerkdienst in de gereformeerde kerk. Het thema van de herfstfair "Daar zit muziek in" was ook het thema van deze dienst.

Maandagmiddag 15 december zongen we ons kerstrepertoire voor de bewoners van het Kerspel.

Het was een prachtige avond maandag 22 december; het kerstconcert van Ruth Pos. We waren natuurlijk erg trots dat Ruth Pos ons had uitgenodigd voor haar concert. Ruth speelde zelf mooie liederen op het orgel en de piano en ze begeleidde ook onze liederen. Veel kinderen mochten een stukje alleen zingen en dat was best spannend. Maar gelukkig ging het allemaal heel erg goed! De Side Table Singers uit Steenwijk olv Johan Rodenhuis zongen ook tijdens het concert.

En op donderdag 25 december traden we op tijdens de kerstdienst in de hervormde kerk in Kolderveen.

Zaterdag 24 januari gingen we naar Assen om mee te doen aan het Kinderfestijn in Assen. Dit was georganiseerd door de KCZB.

Zondag 5 april deden we voor de tweede keer mee aan het paasconcert in de Oude Kerk Meppel. Ruth Posh begeleidde ons op de piano.


Kalender

19

nov

Ouderspreekavond (deel 1)

Vrije inschrijving, groep 8 verplicht.


21

nov

Ouderspreekavond (deel 2)

Vrije inschrijving

25

nov

Informatieavond VO

Een informatieavond voor de ouders van de groepen 7 en 8 over de voortgezet onderwijs scholen in Meppel, aanvang 19.00 uur

05

dec

Sinterklaasviering

Sinterklaas bezoekt de Wel.

06

dec

Speelgoedochtend peuter-kleuter

Speelgoedochtend voor de kinderen van groep 1 / 2 en de peuters.

09

dec

Peutergym


17

dec

Swim2play

Alle groepen gaan deze dag een keer naar het zwembad in Meppel.

20

dec

Opa & oma spelletjesochtend

Opa's en oma's mogen op school komen om spelletjes te spelen met hun kleinkinderen.

Begin kerstvakantie

Kinderen zijn om 12 uur vrij

22

dec

Welnootjes: Kerstmarkt bij de molen in Nijeveen


23

dec

Kerstvakantie


Copyright CBS de Wel - 2019