Burgemeester Haitsmalaan 7

7948 AE, Nijeveen

0522 490461

cbsdewel@cbsdewel.nl

De Welnootjes

De Welnootjes

"De Welnootjes" is de naam van ons schoolkoor! Natuurlijk afgeleid van onze schoolnaam "De Wel". Met veel plezier zingen we wekelijks een half uur met alle jongens en meisjes uit de groepen 5 tot en met 8 die het leuk vinden om te zingen!

We zingen christelijke (opwekkings)liederen, liedjes van Kinderen voor Kinderen, popliedjes en andere liedjes die we op school leren (bijv. uit de bundel Eigenwijs). Het repertoire hangt ook af van de optredens waar we voor gevraagd worden.

We oefenen op woensdag van 12.00 tot 12.30 uur. Dit schooljaar zijn er meerdere leerkrachten betrokken bij het schoolkoor. De repetities worden de eerste periode gedaan door juf Ellen, maar ook juf Riëtte blijft betrokken bij het koor.

Wilt u ons boeken voor een optreden? Of heeft u andere vragen over het schoolkoor?

Mail naar riettesmit@cbsdewel.nl

Seizoen 2017-2018:

We hebben gezongen tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek. We zongen de liedjes 'Gruwelijk eng' en 'Een beetje bang' van Kinderen voor kinderen.

5 december: We zongen op het schoolplein tijdens de intocht van Sinterklaas.

9 december: We zongen kerstlieden op de Kerstmarkt in Wanneperveen.

Vrijdag 9 maart deden we mee aan het paasconcert van het mannenkoor Steenwijk. Het was een heel mooi concert en we zongen goed! Foto's van dit optreden staan in het fotomapje van de Welnootjes.

Zaterdag 7 april doen we mee aan het Kinderkoren Festijn in de KCZB. Dit wordt gehouden in de Ontmoetingskerk in Hasselt. We gaan een aantal liedjes laten horen en krijgen een workshop van Marcel en Lydia Zimmer.

Seizoen 2016-2017:

Aan het begin van het schooljaar op zondag 11 september werkten we mee aan een zangdienst in Nijeveen. We zongen samen met het mannenkoor uit Steenwijk. Een mooie muzikale avond.

Op 12 november deden we mee aan het Kinderliedtiesfestival van RTV Drenthe en Huus van de Toal. We hadden een ontzettend leuke dag en het ging super goed! De opnames zijn op zaterdagavond 10 december om 19.30 uur te zien op RTV Drenthe.

Zondag 27 november neemt dominee Van Heiningen afscheid als predikant. Hij heeft ons schoolkoor gevraagd om mee te werken aan deze afscheidsdienst. De dienst begint om 11.00 uur in de gereformeerde kerk.

Zaterdagavond 17 december zongen we tijdens de Midwinternight Shopping in de Woldstraat in Meppel! Het was heel leuk en sfeervol om hieraan mee te werken.

Op Tweede Kerstdag werd er een Volkskerstzang georganiseerd bij Oosterhuis BV. Johan Rodenhuis en Ruth Pos hadden voor deze gelegenheid een projectkoor geformeerd en ook was er een gelegenheidskoor voor alle kinderen uit Nijeveen die graag willen zingen. Kinderen van de Welnootjes, maar ook de andere kinderen van school, mochten meedoen. Er deden ook veel kinderen van de onderbouw mee. Het was een groot succes. Het koor zong goed en er waren veel mensen om te luisteren en mee te zingen onder begeleiding van Euphonia.

Tijdens de Kerk- en Schooldienst in januari zongen we een liedje met het schoolkoor.

Op 19 maart werkten we mee aan de E-meeting in de gereformeerde kerk.

ll meerdere jaren werken we met Pasen mee aan de Paasjubel in de Oude Kerk in Meppel. Deze dienst wordt georganiseerd door Johan Rodenhuis en Ruth Posh. Ook nu heeft Ruth ons weer begeleid op het de piano en dat klinkt altijd erg mooi.

We hebben het koorjaar afgesloten met een mini-concert op school. We zongen Drentse kinderliedjes en een aantal liedjes van kinderen voor kinderen. Het was een vrolijke bijeenkomst. Leuk dat er zoveel ouders en andere belangstellenden waren om naar ons te luisteren.

Seizoen 2015-2016:

Zaterdagavond 12 september mochten we een aantal liederen zingen tijdens een concert van het mannenkoor Staphorst in de gereformeerde kerk in Nijeveen. Het was een hele bijzondere avond. De kinderen zongen prachtig en waren erg enthousiast toen het eindelijk zover was om samen te zingen met de 100 mannen uit Staphorst. De dirigent van het grote koor zorgde ervoor dat de kinderen uit volle borst meededen!

Zondag 24 januari werken we mee aan de jaarlijkse kerk en schooldienst. We begonnen de dienst met het zingen van het lied: Kom binnen, het feest gat beginnen!

De Welnootjes zongen 7 februari in de Hogewalkerk in Steenwijk. Noa, Kirsten en Alinda speelden mee op de dwarsfluit. Zij zaten vorig jaar in groep 8 en vonden het leuk om nog een keer mee te doen. De kinderen deden goed hun best met zingen. Het klonk prachtig.

Zondag 27 maart zongen we in de Oude Kerk in Meppel. Johan Rodenhuis en Ruth Pos organiseerden deze paasjubel. Wij mochten een aantal liederen zingen. Het mannenkoor Meppel en Euphonia uit Nijeveen traden ook op.

Vrijdag 1 juli sloten we het jaar af met een schoolconcert voor alle ouders. De kinderen hadden heerlijke hapjes gemaakt en zongen veel vrolijke en mooie liedjes. Ook mochten een aantal kinderen optreden met hun instrument.

Tijdens het schooljaar 2014-2015 hebben we regelmatig opgetreden:

Donderdagmiddag 2 oktober traden we op tijdens de ouderenmiddag.

Zaterdag 4 oktober deden we mee aan de herfstfair. En zondag 5 oktober zongen we een aantal liedjes tijdens de kerkdienst in de gereformeerde kerk. Het thema van de herfstfair "Daar zit muziek in" was ook het thema van deze dienst.

Maandagmiddag 15 december zongen we ons kerstrepertoire voor de bewoners van het Kerspel.

Het was een prachtige avond maandag 22 december; het kerstconcert van Ruth Pos. We waren natuurlijk erg trots dat Ruth Pos ons had uitgenodigd voor haar concert. Ruth speelde zelf mooie liederen op het orgel en de piano en ze begeleidde ook onze liederen. Veel kinderen mochten een stukje alleen zingen en dat was best spannend. Maar gelukkig ging het allemaal heel erg goed! De Side Table Singers uit Steenwijk olv Johan Rodenhuis zongen ook tijdens het concert.

En op donderdag 25 december traden we op tijdens de kerstdienst in de hervormde kerk in Kolderveen.

Zaterdag 24 januari gingen we naar Assen om mee te doen aan het Kinderfestijn in Assen. Dit was georganiseerd door de KCZB.

Zondag 5 april deden we voor de tweede keer mee aan het paasconcert in de Oude Kerk Meppel. Ruth Posh begeleidde ons op de piano.


Laatste nieuws
Talent in de Tent De dinsdagmiddag in de feestweek is traditiegetrouw de scholenmiddag. Dit jaar... Lees meer 19 juni
Wandelen voor Water Woensdag 30 mei hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 een sponsortocht g... Lees meer 30 mei
Koningsspelen De Koningsspelen 2018; het was een prachtige zonnige dag! Heerlijk weer om buite... Lees meer 20 april
Grote Rekendag Dinsdag 27 maart deden we met de hele school mee aan de Grote Rekendag. Het them... Lees meer 27 maart
Geef een (prenten)boek! Vandaag overhandigde wethouder Koos de Vos het boek Ronja de roversdochter aan g... Lees meer 21 februari
Kalender

16

jul

Schoonmaakavond

L tot en met Z

18

jul

Afscheidsavond groep 8


20

jul

Vrije middag / zomervakantie


03

sep

Eerste schooldag


Peutergym

Peutergym 

11

sep

Informatieavond

Informatieavond 

19

sep

Pleinfeest

Pleinfeest

21

sep

Speelgoedochtend gr. 1/2

Speelgoedochtend voor de groepen 1 en 2

25

sep

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Ouderspreekavond

Ouderspreekavond op uitnodiging, deel 1

27

sep

Oudersrpeekavond

Ouderspreekavond op uitnodiging, deel 2

01

okt

Peutergym

Peutergym

Copyright CBS de Wel - 2018