Burgemeester Haitsmalaan 7

7948 AE, Nijeveen

0522 490461

cbsdewel@cbsdewel.nl

Groep 3/4

De klas van juf Anja, juf Rianne en juf Marieke onzeKlas
Welkom in de basisgroep!
Wij zijn samen de basisgroep met groep 3 en 4!

In de basisgroep werken we met co-teaching. Dit houdt in dat er elke dag 2 leerkrachten voor de groep staan. Met co-teaching is er altijd 1 leerkracht die de basisgroep les geeft en de andere leerkracht werkt met kinderen in kleine groepjes of individueel. Samen ben je verantwoordelijk voor de hele groep.

De juffen in de basisgroep zijn:
Juf Anja op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
Juf Marieke op woensdag, donderdag en vrijdag.
Juf Rianne op maandag, dinsdag en vrijdag.

We hopen er samen een topjaar van te maken!Onze foto's
onzeKlas Klarinetles Kennismakingsles instrument voor groep 4 onzeKlas Vissen Hoe ademen vissen? We laten ons verwonderen! onzeKlas 100% NL Een erg leuk project van vier lessen gegeven door Scala. onzeKlas Kraambezoek Kraambezoek bij juf Nicky onzeKlas Geef een boek! 21-2-2018 onzeKlas Kerstviering 2017 Kerstviering 2017 onzeKlas Les Champignons Tijdens de biologieles over paddenstoelen hebben we samen gekeken naar champignons. Met een loep hebben we kunnen kijken naar de plaatjes en de rok van de paddenstoel. onzeKlas De eerste weken! Een aantal foto's van de basisgroep in de eerste schoolweken. We hebben appels geplukt en er was ook bezoek van Juf Bea met Daan en Eva!
Ons nieuws
100% NL We zijn op dit moment bezig met een reeks lessen van scala. Gisteren hadden we de derde les van vier. Meester Johan heeft met ons geoefend met instrumenten zoals de xylofoon. Het lied van ridder Martijn en ridder Koen kenden we binnen mum van tijd. We zijn erg enthousiast en genieten met elkaar van deze leuke, leerzame lessen. Zie de foto's hierboven. 2018-03-27 Klarinetles voor groep 4 Vrijdagmiddag heeft groep 4 een kennismakingsles gehad van de klarinet. Deze werd verzorgd door Liesbeth van Scala. Het was heel erg interessant. Iedereen heeft het goede geluid uit het instrument gekregen en dat viel nog niet voor iedereen mee! We hebben deze middag een leuke indruk gekregen van het bespelen van een instrument. De foto's staan hierboven. 2018-03-23 Kraambezoek Vrijdagmiddag gingen we met een paar kinderen naar juf Nicky om hun kleine Nova te bekijken. Na de cake met roze/witte muisjes hebben we haar van dichtbij mogen bewonderen. We vinden haar erg mooi en vonden het heel gezellig. Gelukkig komt juf Nicky binnenkort met Nova in de klas en dan kan iedereen haar bekijken! 2018-03-16 Geef een (prenten)boek! Vandaag overhandigde wethouder Koos de Vos het boek Ronja de roversdochter aan groep 4. Alle kinderen in de gemeente Meppel krijgen een (prenten)boek cadeau. Een gezamenlijk project van de gemeente Meppel, bibliotheek Meppel en Boekhandel Barth. De kinderen van groep 4 hadden de eer om als eerste het boek te krijgen. De wethouder kwam er voor naar Nijeveen en sprak met de kinderen van groep 3/4 over het belang van lezen. De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 krijgen binnenkort hetzelfde boek. De groepen 1 tot en met 3 krijgen het prentenboek "Raad eens hoeveel ik van je hou". Foto's staan in ons fotoalbum. 2018-02-21 Les paddenstoelen! Vandaag een hele leuke les gehad over paddenstoelen! De foto's staan in het mapje van de les champignons. We hebben gekeken naar een champignon en hebben vooral gekeken naar de binnenkant van de champignon. Het is erg leuk om samen met je kind te kijken op de website: https://www.ivn.nl/ouders-en-scharrelkids 2017-11-10
Copyright CBS de Wel - 2018