Burgemeester Haitsmalaan 7

7948 AE, Nijeveen

0522 490461

cbsdewel@cbsdewel.nl

Nieuws

Talent in de Tent De dinsdagmiddag in de feestweek is traditiegetrouw de scholenmiddag. Dit jaar hadden de beide basisscholen samen met de Oranjevereniging een talentenshow georganiseerd. Op de scholen waren al voorrondes gehouden. Van alle groepen 4 tot en met 8 was er een act gekozen en deze kinderen mochten zich presenteren op het podium in de feesttent. Het was een mooie middag met ontzettend veel talent! Er kwam van alles voorbij: zang, dans, playbacken, een goochelacts en toneelstukjes. De kinderen deden het geweldig. De andere kinderen in de zaal hebben enorm genoten. Het was een hele gezellige middag in de feesttent. De kinderen van de onderbouw hebben veel plezier gehad bij Michel's kindershow in De Schalle.Foto's staan in het fotoalbum.
Geplaatst op: 19-06-2018
Wandelen voor Water Woensdag 30 mei hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 een sponsortocht gelopen door Nijeveen. Ze liepen 6 km met 6 liter water in hun rugzak. Op deze manier konden ze ervaren hoe het voor vrouwen en kinderen in Afrika is die vaak deze afstanden moeten lopen om water te halen. Het gebrek aan schoon drinkwater en slechte hygiëne is een probleem in veel Afrikaanse landen. De groepen 7 en 8 doen één keer per twee jaar mee aan de actie “Wandelen voor Water” om zo bij te kunnen dragen aan dit probleem. Het is belangrijk dat we ons beseffen dat schoon drinkwater niet voor iedereen vanzelfsprekend is. De actie heeft € 1150,- opgebracht. De foto's zijn te vinden in de fotoalbums van groep 7 en 8. Geplaatst op: 30-05-2018
Koningsspelen De Koningsspelen 2018; het was een prachtige zonnige dag! Heerlijk weer om buiten te zijn en te sporten. De groepen 1, 2 en 3 deden sport en spel op het schoolplein. De groepen 4 en 5 mochten allerlei sporten doen bij verenigingen in het dorp. We bedanken Dos, Svn, de skeelerclub, de tennis-, de badminton- en de volleybalvereniging voor hun medewerking. De groepen 6, 7 en 8 hebben een leuke, sportieve dag gehad in Meppel. De foto's staan in het fotoalbum.
Geplaatst op: 20-04-2018
Grote Rekendag Dinsdag 27 maart deden we met de hele school mee aan de Grote Rekendag. Het thema was dit jaar 'De school als pakhuis'. De dag werd geopend met een dozenestafette op het plein. Er werd gerend en gestapeld om een hoge stapel van dozen te maken. De samenwerking tussen de kinderen was super! Na de opening gingen de groepen aan de slag met allerlei rekenopdrachten die te maken hadden met verhuisdozen, inhoud, passen en meten. De kinderen van de groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 werkten samen. Foto's van deze ochtend staan in ons fotoalbum.
Geplaatst op: 27-03-2018
Geef een (prenten)boek! Vandaag overhandigde wethouder Koos de Vos het boek Ronja de roversdochter aan groep 4. Alle kinderen in de gemeente Meppel krijgen een (prenten)boek cadeau. Een gezamenlijk project van de gemeente Meppel, bibliotheek Meppel en Boekhandel Barth. De kinderen van groep 4 hadden de eer om als eerste het boek te krijgen. De wethouder kwam er voor naar Nijeveen en sprak met de kinderen van groep 3/4 over het belang van lezen. De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 krijgen binnenkort hetzelfde boek. De groepen 1 tot en met 3 krijgen het prentenboek "Raad eens hoeveel ik van je hou". Foto's staan in het fotoalbum van groep 3/4.  Geplaatst op: 21-02-2018
Valentijnsdag

Samen met de kinderen hadden we een gezellige Valentijnsochtend! De leerkrachten werden door de kinderen en hun ouders verrast met presentjes als waardering voor hun werk. Wat een leuke spontane actie!

Wij hebben niet gestaakt, maar zijn wel voor verandering in het onderwijs! En herkennen ons in de punten die POinactie benadrukt:Een bekostiging die al meer dan 20 jaar ontoereikend is in relatie tot de maatschappelijke opdracht;Een groeiend lerarentekort waardoor de leerkrachten opraken;Weinig studenten die zich aanmelden bij de pabo’s;Een landelijk groeiend ziekteverzuim.

We laten ons hart spreken voor het onderwijs en de toekomst van de kinderen!

Foto's van deze dag staan in het fotoalbum.

Geplaatst op: 14-02-2018
Schaakcompetitie We zijn weer begonnen met de jaarlijkse schaakcompetitie van onze school. De groepen 6 en 7/8 strijden voor de felbegeerde 'Meester Bouwman Bokaal' ! Zet hem op, jongens en meisjes!
Geplaatst op: 02-02-2018
Kerk en schooldienst Op zondag 28 januari waren er veel kinderen met hun ouders in de kerk. De kerk en schooldienst is ieder jaar weer een feest! Samen vieren, zingen, bidden en genieten van de kinderen die mooie dingen hadden voorbereid op school. Het thema was 'vrienden' en dat werd goed uitgebeeld door de kinderen in een toneelstuk, een filmpje en met liedjes. Het was een fijne ochtend en er zijn veel mooie vriendenfoto's gemaakt voor en tijdens de dienst. Zie fotoalbum!  Geplaatst op: 01-02-2018
Kerstvieringen
De onderbouw vierde kerst in de kerk. Kinderen beeldden het kerstverhaal uit en er werden mooie liederen gezongen. Het was een mooie viering. Op school vierden de groepen 5-6-7-8 kerst in het eigen klaslokaal. En ook daar was het erg sfeervol en gezellig. Er werden mooie verhalen verteld, muziek gemaakt en liederen gezongen.

Traditioneel sloten we vrijdag af met de spelletjesochtend met opa's en oma's. Ieder jaar weer een gezellige ochtend!
Geplaatst op: 22-12-2017
5800 euro voor KIKA Wat was het een fantastische ochtend! De wandeltocht en wintermarkt voor KIKA. Vanaf vanochtend vroeg waren er al veel ouders, leerkrachten en kinderen bezig met het klaarmaken van de markt. Wat een gezelligheid en saamhorigheid op school. Veel kinderen hadden thuis iets lekkers gemaakt om te verkopen. En alle kinderen hadden in de klassen iets gemaakt. Om 10.00 uur vertrokken we met alle kinderen voor de sponsorwandeltocht. De oudste kinderen namen de jongste kinderen mee aan de hand. Halverwege de route hebben we een hart gemaakt van duplostenen. Een hart dat symbool staat voor het samenwerken. Met elkaar 'bouwen' aan iets moois. En dat hebben we gedaan! De wintermarkt was een groot succes. Veel spullen werden snel verkocht aan alle ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden. De actie heeft € 5800,- opgeleverd! De foto's staan in ons fotoalbum.  Geplaatst op: 15-12-2017
Sinterklaas Natuurlijk kwam Sinterklaas ook dit jaar weer een kijkje nemen bij ons op school. Samen met twee leuke pieten was hij dinsdag 5 december te gast in alle groepen. De Sint wilde dit jaar graag met een parachute landen op het plein om te bewijzen dat hij niet bang is. Maar dat ging een beetje mis. De pieten landden op het fietsenhok en de Sint zelf was geland in een weiland. Gelukkig dat boer Arend hem had gevonden en op tijd naar school kon brengen. Na het ontvangst op het schoolplein bracht de Sint eerst een bezoekje aan de peuters en daarna ging hij gezellig bij de kleuters kijken. Bij de kleuters moesten de pieten flink aan de slag met allerlei spelletjes. Ook nam de Sint ruim de tijd om een bezoek te brengen aan groep 3/4. De kinderen lieten horen hoe goed ze al kunnen lezen. Ook vertoonden ze allerlei sportieve kunstjes. Er was nog even tijd over om een bezoekje te brengen aan de kinderen van de groepen 5 tot en met 8. Het was een gezellige ochtend. De foto's staan in het fotoalbum.
Geplaatst op: 05-12-2017
Swim to Play Vandaag zijn we voor de eerste keer naar Bad Hesselingen geweest voor Swim to Play. De kleuters gingen om 9 uur in de bus met de kinderen van groep 8. Daarna was het de beurt aan de groepen 3, 4 en 7. En tot slot mochten de groep 5 en 6 met de bus naar Meppel. Voor alle groepen werden lessen aangeboden op het niveau dat de kinderen aan kunnen. Enthousiaste studenten van de Calo Windesheim gaven de lessen en het personeel van het zwembad was er natuurlijk bij om te kijken of het allemaal veilig en goed verliep. De volgende lessen zijn op 28 november, 12 december, 19 december en 9 januari.  Geplaatst op: 21-11-2017
Kinderboekenweek

Wij doen mee aan de Kinderboekenweek! We vinden het belangrijk om veel aandacht te besteden aan lezen. Kinderen die veel lezen, leren veel nieuwe woorden en dat bevordert de leerprestaties op school. Natuurlijk is lezen ook gewoon heel leuk. We beschikken over een uitgebreide collectie boeken en zijn trots op onze ‘bibliotheek op school’. Tijdens de Kinderboekenweek staat lezen centraal en doen we extra activiteiten die te maken hebben met lezen of passen bij een bepaald boek.

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Gruwelijk eng’. Over dit thema zijn veel verschillende meningen. Wij willen kinderen niet bang maken, maar hebben wel aandacht voor boeken die spannend zijn of waar verhalen in staan die een beetje spannend of eng zijn. We praten met kinderen overboeken en hebben het over de emoties die daarbij horen. We maken het niet onnodig eng en vermijden de ‘gruwelijke’ onderwerpen. Het accent ligt meer op de humoristische spannende (prenten)boeken die wij ook in onze schoolbibliotheek hebben staan. Het gaat niet alleen om non-fictie, maar ook waargebeurde verhalen kunnen bij het thema passen. Daarnaast is er ook aandacht voor informatieve boeken die onderwerpen behandelen die voor kinderen spannend kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld bepaalde dieren of natuurrampen. Per klas wordt gekeken wat de leerkracht aanbiedt, daarbij zoveel mogelijk rekening houdend met de leeftijden achtergrond van de kinderen.Woensdag 4 oktober zijn we de Kinderboekenweek gestart meteen toneelstuk op het plein voor alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8. De leerkrachten hebben een prentenboek nagespeeld over de familie geit die een verhaaltje leest over een wolf. Terwijl ze het verhaaltje lezen, horen ze allerlei geluiden, waardoor ze denken dat er misschien wel echt een wolf is. Ze weten eigenlijk ook wel dat dit niet zo kan zijn, omdat er bij hen in het bos helemaal geen wolf woont. Hoe het verhaal verder gaat, horen we vrijdag 13 oktober als we de Kinderboekenweek afsluiten.

Geplaatst op: 06-10-2017
Staking 5 oktober De enorme werkdruk en de lage salarissen in het primair onderwijs hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat veel leraren zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leraren zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien. Dat betekent dat we niet meer altijd een vervanger kunnen vinden als een leraar ziek is. Als dit zo doorgaat betekent het straks ook dat we niet meer kunnen garanderen dat we voor elke klas een leraar kunnen vinden. Om deze problemen bij politiek Den Haag onder de aandacht te brengen is er op 27 juni jl. een prikactie georganiseerd, waarbij het eerste uur van de dag geen les werd gegeven. Helaas heeft dit niet geleid tot concrete toezeggingen van de politiek. We horen in de media dat een nieuw kabinet van plan is om substantieel te investeren, maar we weten niet of dat werkelijk gaat gebeuren en of dat genoeg is om de werkdruk voldoende te kunnen verlagen en de salarissen substantieel te kunnen verhogen. Daarom willen de leraren hun eisen verder ondersteunen met een stakingsdag. Wij vragen om uw steun voor deze staking. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van uw kinderen en de generaties die volgen! 
Geplaatst op: 03-10-2017
Nieuw logo Het nieuwe logo vervangt het blauwe logo dat jarenlang de school kenmerkte. In het nieuwe kleurrijke logo zijn de druppels van De Wel (de bron) nog steeds zichtbaar. Het logo verwijst naar het christelijke karakter van de school. Ook verwijzen de druppels en de naamvan de school naar een waterstroom die stabiel en oneindig is; een steeds maar doorgaande lijn. Geplaatst op: 22-09-2017
Pleinfeest De minister van Financiën opende dit jaar het pleinfeest. Hij heette de koninklijke familie van harte welkom op De Wel. Wat leuk dat Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en Prinses Beatrix naar Nijeveen waren gekomen om deze feestelijke dag met de kinderen van De Wel te vieren. En er waren nog meer prinsessen aanwezig. Ze liepen over de rode loper om alle kinderen te verwelkomen. Nadat de vlag werd gehesen door Sifra en Evita werd het Wilhelmus gezongen. Daarna werd het nieuwe logo officieel onthuld. Ook hierbij vervulden Sifra, de jongste leerling, en Evita, de oudste leerling van de school, een belangrijke rol. Na dit officiele moment was het tijd om spelletjes te gaan doen. De kinderen van groep 8 namen de leiding over de groepjes en groot en klein vermaakten zich prima met elkaar. De tweede helft van de ochtend werd er geknutseld. De mooie hoeden die werden gemaakt, mochten aan het eind van de ochtend geshowd worden op de rode loper. De dag werd extra feestelijk door de heerlijke taart (met het nieuwe logo!), de lekkere lunch en het ijsje; verzorgd door de activiteitencommissie. (De foto's staan in het fotoalbum.)
Geplaatst op: 22-09-2017
Pleinfeest 19 september Op de derde dinsdag is september is het feest bij ons op school. Dit jaar heeft het pleinfeest als thema 'hoedjesdag'. De kinderen mogen verkleed komen als iemand van de koninklijke familie, maar ook als minister, bodyguard, paparazzi of iets anders wat bij het thema past . We zijn benieuwd wie er een leuke originele hoed op heeft.

's Ochtends doen we spelletjes op het plein en gaan we knutselen. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken. Om 11.30 uur mogen alle kinderen over de rode loper lopen als afsluiting van het ochtendprogramma. Ook zal het nieuwe logo officieel worden onthuld. 's Middags hebben alle groepen een eigen programma in de klas.
Geplaatst op: 15-09-2017
Daan geboren Vrijdag 14 juli hebben juf Bea en Iene-Jan een baby gekregen! Van harte gefeliciteerd met Daan.

Juf Bea heeft laten weten dat het met haar, de baby, grote zus Eva en papa Iene-Jan heel goed gaat.
Geplaatst op: 14-07-2017
Juf Martha Ze was meer dan 40 jaar bezig als juf Martha de kleinste generatie voor te bereiden op de maatschappij"

Onze lieve collega Martha Rijkhoek is 12 juli heel plotseling overleden. Vrijdag 30 juni heeft ze voor het laatst lesgegeven aan groep 4/5a en de dagen ervoor aan groep 3. Daarna werd al snel duidelijk dat ze erg ziek was en niet weer beter kon worden. Niemand kan begrijpen dat ze er nu al niet meer is. We zullen haar heel erg missen!

Dinsdag 18 juli hielden we een herdenkingsbijeenkomst. Er waren veel kinderen en ouders aanwezig. We hebben met elkaar op een fijne manier afscheid genomen van juf Martha.

Team De Wel
Geplaatst op: 14-07-2017
Laatste nieuws
Talent in de Tent De dinsdagmiddag in de feestweek is traditiegetrouw de scholenmiddag. Dit jaar... Lees meer 19 juni
Wandelen voor Water Woensdag 30 mei hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 een sponsortocht g... Lees meer 30 mei
Koningsspelen De Koningsspelen 2018; het was een prachtige zonnige dag! Heerlijk weer om buite... Lees meer 20 april
Grote Rekendag Dinsdag 27 maart deden we met de hele school mee aan de Grote Rekendag. Het them... Lees meer 27 maart
Geef een (prenten)boek! Vandaag overhandigde wethouder Koos de Vos het boek Ronja de roversdochter aan g... Lees meer 21 februari
Kalender

16

jul

Schoonmaakavond

L tot en met Z

18

jul

Afscheidsavond groep 8


20

jul

Vrije middag / zomervakantie


03

sep

Eerste schooldag


Peutergym

Peutergym 

11

sep

Informatieavond

Informatieavond 

19

sep

Pleinfeest

Pleinfeest

21

sep

Speelgoedochtend gr. 1/2

Speelgoedochtend voor de groepen 1 en 2

25

sep

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Ouderspreekavond

Ouderspreekavond op uitnodiging, deel 1

27

sep

Oudersrpeekavond

Ouderspreekavond op uitnodiging, deel 2

01

okt

Peutergym

Peutergym

Copyright CBS de Wel - 2018