Burgemeester Haitsmalaan 7

7948 AE, Nijeveen

0522 490461

cbsdewel@cbsdewel.nl

Nieuws

Alle kinderen wereldkampioen We zijn allemaal wereldkampioen geworden! Het was een feestje vanochtend, samen met alle andere kinderen van groep 3 tot en met 8 uit Meppel. Foto's staan in ons fotoalbum.  Geplaatst op: 17-05-2019
Paasontbijt We begonnen de dag met een heerlijk paasontbijt. De ouderactiviteitencommissie had voor de groepen 1 tot en met 4 een lekker ontbijt verzorgd. De groepen 5 tot en met 8 maakten voor elkaar een ontbijtje. Het zag er vrolijk en gezellig uit en we hebben lekker gegeten. Na het ontbijt werd in alle groepen het paasverhaal verteld en zongen de kinderen paasliederen. Van een aantal groepen zijn de foto's in het fotoalbum van de groep geplaatst.
Geplaatst op: 18-04-2019
Schaakkampioenen bekend De schaakcompetitie is afgelopen. Vandaag hadden we de prijsuitreiking. In groep 6 is Leon op de eerste plek geëindigd. Jogchum werd tweede en Joost kreeg de beker voor de derde plek. Van de groepen 7 en 8 is Rutger kampioen geworden, nipt voor Remco en op de derde plek is Lucas geëindigd. Natuurlijk zijn we ontzettend trots op al onze schakers! Kijk in ons fotoalbum voor foto's van het schaken.  Geplaatst op: 18-04-2019
Koningsspelen De Koningsspelen zijn begonnen met het zingen van 'Pasapas' met de hele school op het plein. Daarna zijn de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 op de fiets vertrokken naar Meppel voor de sportdag. De groepen 4 en 5 hebben sport en spelactiviteiten gespeeld op het grote plein en de peuters hebben samen met de groepen 1, 2 en 3 spelletjes gespeeld op het kleuterplein. Het was een gezellige, sportieve dag! 
Foto's staan in het fotoalbum. 
Geplaatst op: 12-04-2019
Grote Rekendag

De Grote Rekendag werd vandaag geopend met een modeshow op het plein. Alle kinderen mochten over de catwalk lopen in hun kleding die 'Uit verhouding' was, het thema van deze dag. Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken.

Na de opening gingen de kinderen aan de slag met verhoudingen in de klas. Er werd gewerkt aan het ontwikkelen van begrip van verhoudingen in dagelijkse situaties, het oplossen van verhoudingsproblemen en het vergelijken van verhoudingen. Ook gingen de kinderen aan de slag met meten en meetkunde. Er werd gewerkt aan het bepalen van de lengte, breedte, omtrek, oppervlakte en inhoud van figuren en voorwerpen door te meten, te schatten en te rekenen. Het doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

In het fotoalbum staan foto's van deze dag. Bijvoorbeeld van de kleuters die een bedje maakten voor hun knuffel.

Geplaatst op: 03-04-2019
NME project Afgelopen week zijn we in alle groepen bezig geweest met het natuurproject 'De nieuwe wildernis'. We hebben een ontdekpad gedaan, waarbij we allerlei opdrachten moesten doen die bij dit thema pasten. Het mooie weer zorgde ervoor dat we het grotendeels buiten konden doen. De leerlingen van de bovenbouw mochten de jongste groepen helpen. Foto's staan in ons fotoalbum.  Geplaatst op: 22-03-2019
Veurlezen Vandaag werden alle groepen voorgelezen in het Drents. Ieder jaar komen de vrijwilligers van Huus van de Taol bij ons op school. Een leuk project. Bedankt veurlezers! En ook dit jaar kregen de kinderen het tijdschrift Wiesneus weer mee naar huis. Een aantal foto's staan in ons fotoalbum.
Geplaatst op: 20-03-2019
Schoonmaakactie Vrijdag 15 maart hebben we meegeholpen afval in Nijeveen op te ruimen. De groepen 5, 6, 7 en 8 gingen met vuilniszakken en grijpstokken Nijeveen in. Er werd hard gewerkt en er werden veel bijzondere vondsten gedaan. De actie werd georganiseerd door de Dorpsvereniging. Ook de kinderen van de Gaarlandtschool deden mee. Samen hebben we ervoor gezorgd dat Nijeveen weer een stuk schoner is. #NLdoet (foto's staan in het fotoalbum)
Geplaatst op: 15-03-2019
Kerk en School Zondag 27 januari waren er veel kinderen in de kerk voor de jaarlijkse Kerk, School en Gezinsdienst. Dominee Liesbeth vertelde het verhaal van de blinde man die weer kon zien. We hebben samen nagedacht over het thema 'Kijk maar goed' en liederen gezongen. Het was een mooie ochtend.
Geplaatst op: 27-01-2019
Welnootjes
De Welnootjes traden twee keer op in december. De eerste keer was een kerstoptreden voor stichting de Zonnebloem in Steenwijk. We werden heel hartelijke ontvangen door de vrijwilligers. Bijna 90 gasten genoten van ons optreden. Ze waren heel enthousiast en zongen de bekende kerstliederen met ons mee. Ook deden we mee aan de TOP2000 dient op 30 december. Het was een gezellige muzikale middag. Na optredens van allerlei bands uit Nijeveen mochten wij de middag afsluiten met een aantal solisten. In het fotoalbum staan een aantal foto's.

Geplaatst op: 02-01-2019
Kerst Donderdagavond vierden we kerst met de bovenbouw in de kerk. Het thema was 'Iedereen telt mee'. Het is niet belangrijk om mensen te tellen, maar we moeten ver-tellen! Het gaat om het verhaal achter de persoon. Alle kinderen zongen liederen op het podium. Er werd muziek gemaakt en kinderen lazen teksten voor. Heel knap gedaan door iedereen. Ook op school hadden we fijne kerstvieringen. De kleuters en de groepen 3/4 vierden kerst met hun eigen leerkrachten in het klaslokaal. Traditiegetrouw sloten we het jaar af met een spelletjesochtend met opa's en oma's. Het was weer erg gezellig! Veel opa's en oma's genoten met hun kleinkinderen van deze ochtend. Leuk dat iedereen er was. Foto's van deze ochtend staan in het fotoalbum.  Geplaatst op: 21-12-2018
Sinterklaas weer op De Wel

Meester jan vertelde dat de kleren van Sinterklaas gekrompen waren. De pieten en meester Jan maakten zich druk, maar toen zagen we Sinterklaas aan komen rijden in een shovel. Toen gingen we heel hard zingen. Daarna ging Sinterklaas met de kleuters mee naar het speellokaal. Dit verhaaltje is geschreven door Lisa Zwiers. Foto's staan in het fotoalbum. 


Geplaatst op: 05-12-2018
Handvaardigheid bovenbouw De groepen 6, 7 en 8 zijn gestart met een handvaardigheidcircuit. Iedere vrijdagmiddag zijn ze bezig met borduren, kleien, figuurzagen, koken, lego wedo, tekenen en de 3D printer. De kinderen werken in gemengde groepjes van alle drie groepen, zodat de oudere kinderen de jongere kinderen kunnen helpen (of soms ook wel andersom). De eerste keer was vrijdag 16 november. De kinderen waren enthousiast bezig met de opdrachten. Foto's staan in het fotoalbum.
Geplaatst op: 17-11-2018
Kinderboekenweek Tijdens de kinderboekenweek in oktober hebben we extra aandacht besteed aan het lezen van boeken. Het thema was VRIENDSCHAP en daar passen veel boeken bij. En natuurlijk is het ook een mooi onderwerp om over te praten. De kinderboekenweek werd geopend op het schoolplein. We liepen allemaal hand in hand onder de vriendschapsboog door. Tijdens de week hebben we een aantal activiteiten gedaan met verschillende groepen door elkaar, zoals het voorlezen aan elkaar en ook gingen de juffen en meesters een keer voorlezen in een andere groep. Foto's staan in ons fotoalbum.  Geplaatst op: 19-10-2018
Koffieochtenden Sinds dit schooljaar worden er 'koffieochtenden' gehouden op onze school. Tijdens deze ochtenden gaat de directeur van de school beurtelings in gesprek met ouders van de verschillende groepen. Zo komen voor de herfstvakantie alle groepen aan bod. De gesprekken gaan over het wel en wee van de groep en er wordt over de school in het algemeen gesproken. De ochtenden worden zowel door de ouders als de directeur als zinvol en plezierig ervaren. Geplaatst op: 11-10-2018
Pleinfeest Ieder jaar in de derde week van het schooljaar wordt het pleinfeest georganiseerd. Dit jaar het thema Cowboys en Indianen. Het was een hele gezellig dag. Het weer was prachtig en de kinderen genoten van de spelletjes en het samenwerken. Opperhoofd Indi-Jan opende de dag en daarna luisterden alle kinderen naar het verhaal van Indiaan Indi die op haar verjaardag een tooi kreeg van haar vader. Aan het eind van het verhaal had ze wel 4 vieren verdiend, omdat ze goed voor alles zorgde. En daarna was het tijd voor spelletjes! Groep 8 zorgde ervoor dat de groepjes goed bij elkaar bleven en dat iedereen samenwerkte. En dat ging heel goed. Aan het eind van de ochtend had iedereen flink trek en genoten we van heerlijke broodjes hamburger gemaakt door de activiteiten commissie. Na de lunch mochten alle groepen een optreden verzorgen. Ze hadden heel goed geoefend en dat was te zien! Wat een leuke dansjes zagen we. Een geslaagde dag! Alle foto's van het pleinfeest staan in het fotoalbum.  Geplaatst op: 19-09-2018
Nieuw schooljaar
We zijn weer begonnen! De eerste week zit erop. We zijn dit schooljaar gestart met het continurooster en dat was de eerste week wel wennen, maar de eerste ervaringen zijn positief. De leerlingen geven aan het fijn te vinden dat de lessen na een korte middagpauze verder gaan en dat ze om 14.00 uur vrij zijn. Voor de leerkrachten is het fijn dat ze na schooltijd meer tijd hebben om te lessen voor te bereiden, administratie te doen en andere taken. 

In de groepen is veel aandacht voor groepsvorming, want dat is met name aan het begin van het schooljaar erg belangrijk. Daaraan gekoppeld zijn we bezig met de voorbereidingen voor het pleinfeest, dat we organiseren op woensdag 19 september. 
Geplaatst op: 11-09-2018
Laatste schooldag En dan is het al weer de laatste schooldag. Het seizoen 2017-2018 zit erop en alle kinderen mogen heerlijk genieten van 6 weken vakantie. De afgelopen weken namen we afscheid van Meester Neutel die met pensioen gaat. Maar ook was er het afscheid van juf Hillie en juf Irna. Juf Hillie gaat op een andere school werken en juf Irna wordt directeur op De Bron in Nijensleek. We wensen ze heel veel succes met hun nieuwe baan. Wel heel jammer dat wij ze moeten gaan missen. En natuurlijk was er ook het afscheid van groep 8. Ieder jaar weer een feest!  Geplaatst op: 20-07-2018
Afscheid meester Neutel Dinsdag 3 juli vierde Klaas Neutel zijn afscheid als directeur van basisschool De Wel. Na 44 onderwijsjaren gaat hij in augustus met pensioen. Het was een feestelijke dag met stralend weer. Alle kinderen van de school liepen ’s ochtends naar het huis van meester Neutel om hem en zijn vrouw Renske op te halen. Op school aangekomen werden Klaas en Renske toegezongen door ‘de Beatles’, de favoriete band van Klaas. De rest van de ochtend deden alle kinderen een workshop, die werd gegeven door leerkrachten en docenten van Scala. Het was een gezellige en creatieve ochtend. De resultaten van de workshops werden ’s middags gepresenteerd aan elkaar. Het was prachtig: een echt orkest, zang, dans, rap… er kwam van alles voorbij. Tijdens de workshops was er ook een prachtig boeket bloemen voor meester Neutel gemaakt en een heel mooi schilderij op houten panelen. En aan het eind van de middag kreeg Klaas nog meer mooie cadeaus van de kinderen. De dag werd afgelopen met een heerlijke traktatie; een verkoelend ijsje. Er staan prachtige foto's in ons fotoalbum. Gemaakt door Hilde Karsten. 
Geplaatst op: 04-07-2018
5800 euro voor KIKA Wat was het een fantastische ochtend! De wandeltocht en wintermarkt voor KIKA. Vanaf vanochtend vroeg waren er al veel ouders, leerkrachten en kinderen bezig met het klaarmaken van de markt. Wat een gezelligheid en saamhorigheid op school. Veel kinderen hadden thuis iets lekkers gemaakt om te verkopen. En alle kinderen hadden in de klassen iets gemaakt. Om 10.00 uur vertrokken we met alle kinderen voor de sponsorwandeltocht. De oudste kinderen namen de jongste kinderen mee aan de hand. Halverwege de route hebben we een hart gemaakt van duplostenen. Een hart dat symbool staat voor het samenwerken. Met elkaar 'bouwen' aan iets moois. En dat hebben we gedaan! De wintermarkt was een groot succes. Veel spullen werden snel verkocht aan alle ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden. De actie heeft € 5800,- opgeleverd! De foto's staan in ons fotoalbum.  Geplaatst op: 15-12-2017
Laatste nieuws
Alle kinderen wereldkampioen We zijn allemaal wereldkampioen geworden! Het was een feestje vanochtend, samen ... Lees meer 17 mei
Paasontbijt We begonnen de dag met een heerlijk paasontbijt. De ouderactiviteitencommissie h... Lees meer 18 april
Schaakkampioenen bekend De schaakcompetitie is afgelopen. Vandaag hadden we de prijsuitreiking. In groep... Lees meer 18 april
Koningsspelen De Koningsspelen zijn begonnen met het zingen van 'Pasapas' met de hel... Lees meer 12 april
Grote Rekendag De Grote Rekendag werd vandaag geopend met een modeshow op het plein. Alle kinde... Lees meer 03 april
Kalender

26

aug

Eerste schooldag


Copyright CBS de Wel - 2019