De geschiedenis van de Wel

In 1861 heeft de Christelijke Afgescheiden Gemeente (later Gereformeerde Kerk genoemd) in Nijeveen een eigen school gebouwd. Op 4 maart 1946 werd de Christelijke Schoolvereniging in Nijeveen opgericht en op 12 december 1947 droeg de Gereformeerde Kerk de grond en het schoolgebouw over aan deze vereniging. In dat zelfde jaar richtte de schoolvereniging een kleuterschool op.

De huidige gebouwen dateren uit 1958 (lagere school) en 1974 (kleuterschool).

De gebouwen hebben in 2001 een ingrijpende verbouwing ondergaan. In 2010 is het kleutergebouw flink onder handen genomen, de toiletten zijn vernieuwd, er is een personeelskamer gerealiseerd, een nieuw speeltoestel is op het plein gekomen en alles heeft een verfbeurt gekregen.

In 2017 is het kleutergebouw verbouwd, zodat er ook kinderopvang kan worden gestart. De lokalen van de groepen 3 en 4 zijn aangepast aan een nieuwe manier van lesgeven; co-teaching.

De naam van de school

De naam van onze school is christelijke basisschool De Wel. In deze naam zit een duidelijke verwijzing naar God, de Vader, de Bron (de Wel) van het leven. Ook symboliseert deze naam iets degelijks, iets stabiels, een waterstroom die maar doorgaat en daarmee wijst de naam op oneindigheid, een steeds maar doorgaande lijn.

De school, een plaats waar kinderen zich kunnen ontwikkelen met hulp van anderen om zich heen. De druppels in het logo symboliseren de kinderen van de school; kleurrijk, altijd vol leven, borrelend van energie. In de gemeenschapsruimte van de school is de wel ook echt te zien. Als de kinderen op school komen, krijgen ze een steen met hun naam er op. Die steen leggen ze bij de bron in de gemeenschapsruimte. Dat symboliseert dat alle kinderen er bij horen. Op de afscheidsavond in groep 8 krijgen de kinderen de steen met hun naam er op mee naar huis.