De Missie

De Wel, christelijke basisschool, een inspirerende bron van leren.

Levensbeschouwelijke visie

Onze visie op onderwijs, kind en maatschappij kunt u ondermeer terugvinden in de naam van onze school. Door de school naar Christus te noemen en doordat wij dit als team onderschrijven, mag u ervan uitgaan dat wij in alles wat er in onze school gebeurt, willen werken volgens de keuzes zoals verwoord in de grondslag van de vereniging. Dat houdt ook in dat wij elke dag met de Bijbel bezig zijn door te lezen, vertellen, te zingen en bidden.

Wij willen een algemeen christelijke school zijn, geen kerkelijk gebonden school. Ouders die verklaren deze uitgangspunten minimaal te respecteren, zijn van harte welkom, ongeacht hun achtergrond. U als ouders kunt ook aan alle geledingen van de school actief deelnemen.

Onze visie op christelijk onderwijs heeft een meerwaarde. Het is al uitgedrukt in het voorgaande, maar toch ook nog even dit: ondanks de verder gaande ontkerkelijking van onze maatschappij is onze samenleving, historisch gezien, gebaseerd op de christelijke beginselen, normen en waarden. In alle sectoren van de maatschappij zijn de invloeden van het christendom zichtbaar. Wij vinden het belangrijk om onze kinderen hierop te wijzen en ze te laten zien dat christelijke waarden en normen kunnen bijdragen aan een betere maatschappij waarin mensen op de juiste manier met elkaar om kunnen gaan.

Pedagogische visie

De levensbeschouwelijke visie komt tot uiting in de werkwijze binnen onze school. Zo streven wij er naar om het individuele kind op de juiste manier aandacht te geven en proberen wij op verantwoorde wijze het kind te begeleiden op de lange weg naar volwassenheid. Hoe doen we dat?

Observatie en toetsing zijn hierbij belangrijke middelen. De leerkracht observeert de kinderen en neemt hen toetsen af, waarmee hij/zij het onderwijs beter op het niveau van de kinderen kan laten aansluiten. Als een leerling buiten de boot valt, bieden wij de leerstof zo veel mogelijk op een andere manier aan of ontwikkelen we een individueel programma. De school heeft een daarvoor opgeleide Intern Begeleider. Zij kan de leerkrachten tips geven en helpen bij het opstellen van een handelingsplan (voor uitleg wat een handelingsplan is: Zie hoofdstuk zorg in de schoolgids).

Ook kan de school zich laten bijstaan door het zorgteam van ons samenwerkingsverband. Het zorgteam bestaat uit orthopedagogen, psychologen, motorische remedial teachers, logopedisten en ambulant begeleiders. Ook kunnen we incidenteel een beroep doen op ambulant begeleiders uit het Speciaal Onderwijs.

Kinderen die meer aankunnen dan het gemiddelde bieden wij programma's aan die uitdagend zijn en meer aansluiten bij het niveau van het kind. Meer hierover kunt u lezen in onze schoolgids.

Koffieochtend groep 5

Koffieochtend groep 6

Ouderspreekavond

Ouderspreekavond deel 1.
Omgekeerde oudergesprekken, zonder kind.

Schoolfotograaf

Kinderpostzegels

Groep 8 start met de verkoop van de Kinderpostzegels

Ouderspreekavond

Ouderspreekavond deel 2.
Omgekeerde oudergesprekken, zonder kind.

Pleinfeest

Koffieochtend groep 7